V prezidentských voľbách môžu odovzdať hlas aj hospitalizovaní pacienti a službukonajúci personál

Aj v 2. kole voľby prezidenta Slovenskej republiky, ktoré sa uskutoční v sobotu 6. apríla, budú môcť hospitalizovaní pacienti a službukonajúci personál žilinskej nemocnice odovzdať svoj hlas do prenosnej volebnej schránky.

Záujemcovia, ktorí sa budú v čase konania volieb nachádzať v našom zdravotníckom zariadení, môžu voliť po splnení niektorej z 3 podmienok:

  1. Mať pri sebe občiansky preukaz - stačí, ak je osoba občanom Slovenskej republiky a má trvalý pobyt na území SR v územnom obvode okrskovej volebnej komisie č. 2 v meste Žilina na jednej z uvedených ulíc - Bottova, Čepieľ, Dolný val, Vojtecha Spanyola, Farská ulička, Hodžova, Horný val, J. M. Geromettu, Jána Reka, Jezuitská, Jozefa Vuruma, Makovického, Mariánske námestie, Mydlárska, Na bráne, Na priekope, Námestie Andreja Hlinku, Pernikárska, Pivovarská, Predmestská 2, 2A, 2B, 3, 5, 7, 8, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 29, Radničná, Republiky, Sad na Studničkách, Sirotárska, Sládkovičova, Štúrova a zároveň preukáže svoju totožnosť občianskym preukazom.
  1. Mať pri sebe hlasovací preukaz - je nevyhnutné ho vopred vybaviť, ak je osoba občanom Slovenskej republiky, má trvalý pobyt kdekoľvek na území Slovenskej republiky a nevolí vo svojom územnom obvode. Svoju totožnosť preukáže občianskym preukazom a predložením hlasovacieho preukazu.

Hlasovací preukaz je možné vybaviť najneskôr v piatok 5. apríla osobne v čase úradných hodín obce/mesta trvalého pobytu. V prípade splnomocnenej osoby je potrebné úradne overené splnomocnenie.

  1. Byť občanom Slovenskej republiky bez trvalého pobytu na území SR, ktorý preukáže svoju totožnosť cestovným dokladom a čestným vyhlásením, že na území Slovenskej republiky nemá trvalý pobyt.

Záujem voliť v žilinskej nemocnici je potrebné nahlásiť v sobotu 6. apríla v ranných hodinách službukonajúcej sestre príslušného oddelenia.