Ženy sú nenahraditeľnou súčasťou tímu žilinskej nemocnice

Lekárky, sestry, farmaceutky, kuchárky, sanitárky či ekonómky. Ženy sú mimoriadne dôležitou súčasťou tímu Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina a ich miesto je nezastupiteľné. Z celkového počtu zamestnancov zdravotníckeho zariadenia tvorí ženské pohlavie až vyše 80 %.


8. marec patrí každoročne oslave žien a výnimočnosti ženského pohlavia. Ženy zohrávajú obrovskú úlohu v rámci fungovania zdravotníckych a nezdravotníckych oddelení či ich vedenia. „Až tri štvrtiny vedúcich pozícií zastávajú v nemocnici práve ženy. Aj to je dôkaz toho, že sú nenahraditeľnou súčasťou tímu. Bez žien by sme nedokázali zabezpečiť chod našej inštitúcie. Úprimne som im vďačný za skvelú prácu, ktorú vykonávajú. Sú naše poklady,“ povedal riaditeľ FNsP Žilina Juraj Kacian.
Vyjadriť úctu, vďaku, obdiv a zároveň spríjemniť dnešný Medzinárodný deň žien sa vedenie nemocnice rozhodlo darčekom v podobe ružového karafiátu. Riaditeľ nemocnice a ekonomicko-technický námestník prišli odovzdať malú pozornosť ženám na všetkých oddeleniach. V žilinskej nemocnici pracuje spolu 1790 zástupkýň ženského pohlavia, ktoré zastávajú rôzne pozície. „Ich postavenie a sila sú v zdravotníctve veľmi výrazné. Dokazuje to i celkový počet žien, ktoré v našom zdravotníckom zariadení pracujú. Sú pracovité, starostlivé, ľudské. Vážime si ich a zo srdca ďakujeme, že sú,“ doplnil ekonomicko-technický námestník FNsP Žilina Pavol Záň. V žilinskej nemocnici majú ženy najväčšie zastúpenie na oddelení vnútorného lekárstva, kde v rámci dvoch častí oddelenia pracuje na jednotlivých pozíciách takmer 200 žien. Najstaršou zamestnankyňou nemocnice je 79-ročná lekárka oddelenia neurológie. Najmladšou pracovníčkou zdravotníckeho zariadenia je 19-ročná praktická sestra oddelenia vnútorného lekárstva B.

        Ženy sú nenahraditeľnou súčasťou tímu žilinskej nemocnice 4