Prerušenie dodávky elektrickej energie v sobotu 9. marca

V žilinskej nemocnice nepôjde v sobotu 9. marca 2024 v čase od 7.30 do 15.30 hod. elektrická energia. Obmedzenie sa týka všetkých budov nemocnice, budovy NTS, bufetov, predajní a stánkov, ktoré sa nachádzajú v areáli.

Dôvodom prerušenia dodávky je výmena merania elektrickej energie na vysokom napätí. Prerušenie bude realizované diaľkovo spoločnosťou Stredoslovenská distribučná, a. s. V uvedenom čase bude možná obmedzená dodávka medicinálneho vzduchu, dodávka kyslíka bude bez obmedzenia.

Dodávku elektrickej energie budeme v nemocnici zabezpečovať prostredníctvom motorgenerátorov, ktoré budú počas dňa nahrádzať verejnú sieť.

Naše záložné zdroje budú slúžiť v rozsahu, pokiaľ by zlyhali náhradné zdroje tak, ako keď je výpadok verejnej siete. Všetky zálohované okruhy napojené na motorgenerátor budú funkčné (JIS, operačné sály a podobne).

Skiaskopická stena, CT, angiograf a Yzio nesmú byť počas odstávky a výroby elektrickej energie motorgenerátorom v prevádzke. Pri neodkladných snímkach sa budú môcť využívať pojazdné RTG zariadenia aj priamo na oddelení.

Za plánované obmedzenie sa ospravedlňujeme a zároveň ďakujeme za pochopenie.

 EE oprava