Praktické dary pre žilinské bábätká. Novorodenci dostali dôležitú zásielku

Plachty do postieľok a inkubátorov, vyšetrovacie pomôcky aj hrejivé deky. Novorodenecké oddelenie žilinskej nemocnice si od svojich podporovateľov prevzalo mimoriadne praktickú zásielku. Darčeky poslúžia na oddelení počas každodennej prevádzky.

Príslušenstvo, ktoré zdravotníci využívajú v rámci zdravotnej starostlivosti o bábätká, sa časom opotrebuje a je potrebná výmena. Žilinská nemocnica dostala spolu 50 kusov kvalitných bavlnených plachiet do postieľok a inkubátorov od spoločnosti KinderCentrum Žilina. Špeciálne plachty boli vyrobené na mieru. Novorodenecké oddelenie si ešte počas vianočných sviatkov prevzalo finančný dar z tradičnej vianočnej dražby, ktorú zorganizovala Záchranná brigáda Hasičského a Záchranného Zboru Žilina. Vďaka krásnemu výťažku sa oddelenie rozhodlo pre kúpu praktických pomôcok ako dojčiaci vak pre zvýšený komfort mamičiek, oftalmoskop na vyšetrovanie očiek novorodencov, fonendoskopy či 60 kusov diek.

„Ide o veci dennej spotreby, ktoré musíme pravidelne obmieňať. Veľmi si vážime, že máme okolo seba skvelých ľudí, ktorí chcú pomáhať. Pre nás a naše bábätká je to silná podpora a sme vďační za to, že môžeme aj takýmto spôsobom skvalitňovať podmienky v rámci každodennej starostlivosti o detičky,“ uviedla primárka novorodeneckého oddelenia Zuzana Pažická. Druhú aktivitu, vďaka ktorej sa podarilo vyzbierať financie, zorganizovala Cirkevná základná škola s materskou školou Dobrého pastiera. „Výťažok z vianočnej burzy venovala škola na nákup dvoch glukomerov na meranie krvného cukru s náhradnými súčiastkami či troch držiakov pre infúzne roztoky a dávkovače infúzií na jednotku intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti. Z vyzbieranej sumy sa podarilo kúpiť aj desiatky nových obliečok. Našim darcom ešte raz zo srdca ďakujeme,“ uzavrela Zuzana Pažická.

           

 Praktické dary pre žilinské bábätká 2o